Salon Protocol

In de salon wordt er gewerkt volgens onderstaande salon protocol en worden de volgende maatregelen getroffen. Ik verzoek u deze samen met de Salon voorwaarden die verder ook van kracht blijft door te lezen. 

Alleen zo is het veilig en verantwoord de behandeling uit te voeren en u te ontvangen in een veilige omgeving.

Salon Protocol

Het protocol wordt zowel mondeling als schriftelijk in pdf met u gecommuniceerd. Bij het maken van een afspraak in de salon gaat u automatisch akkoord met de inhoud en verklaart u de vragen naar waarheid te hebben beantwoord.

Uw afspraak 

Op de dag van uw afspraak wordt u vriendelijk door mij ontvangen nadat u alle vragen betreffende corona klachten tot aan uw afspraak met Nee heeft beantwoord.  Helaas kunnen wij elkaar, houdende aan de maatregelen van de overheid en het RVIM niet de handen schudden en/of knuffelen. Merk ik (uw nagelstyliste) op de dag van uw afspraak één van de klachten bij u op, behoud ik mij het recht u te weigeren en de afspraak alsnog te annuleren. 

Salon registratieplicht 

Met ingang van 29 september 2020 geldt er een (covid-19) salon registratieplicht. Uw contactgegevens, datum en tijd van aanwezigheid staan bij het maken van een afspraak in de salon automatisch vastgelegd in mijn (online) agenda. Via het digitaal Covid-19 vragenformulier welke u 24 uur vóór uw afspraak via mail ontvangt vraag ik u in verband met het AVG wet toestemming te geven om uitsluitend uw contactgegevens te delen met GGD op hun verzoek voor bron-/contact onderzoek. Indien u bezwaar heeft tegen het delen van uw contact gegevens met het GGD behoud ik mij het recht de met u gemaakte afspraak te annuleren en/of te verplaatsen.  

Telefoon & Sieraden

Eerder was het toegestaan de telefoon zichtbaar te leggen voor noodgevallen. Omdat de telefoon een broeikast is van bacteriën, verzoek ik u deze met aanwezige sieraden vóór het handen wassen op te bergen in uw handtas of daarvoor bestemde bakje. 

Handen wassen

Nadat u uw jas hebt opgehangen en tas hebt weggelegd zal ik u vragen de handen te wassen. Er wordt hiervoor i.v.m. hygiëne gebruik gemaakt van een automatische zeep dispenser. Daarna kunt u uw handen afdrogen aan een schone gastendoek welke u mag deponeren in een afvalbak. Na het handen wassen verzoek ik u niet aan uw gezicht en haar te zitten en zo min mogelijk aan te raken in en om de salon. 

Kom op tijd!

Om de salon corona proef te houden is er tussen u en de volgende klant een korte pauze ingepland. Alle gebruikte materialen (waaronder uw eigen vijlen set) en oppervlakten worden zoals u van mij gewend bent gereinigd en gedesinfecteerd. De extra tijd heb ik nodig om het contact tussen klanten te voorkomen en ook alles waar u mee in aanraking bent geweest te reinigen. Bent u later dan 10 minuten ben ik genoodzaakt de afspraak te verplaatsten. 

Uw afspraak definitief of annuleren 

Uw afspraak is pas definitief als u alle vragen met NEE heeft beantwoord. Indien één van deze vragen een Ja is, verzoek ik u uw afspraak te annuleren. 

  • Heeft u verkoudheidsklachten (griep of koorts) 

  • Heeft u last van keelpijn of hoofdpijn, anders dan normaal 

  • Heeft u last van een loopneus, reuk en/of smaakverlies

  • Heeft u corona of bent u de afgelopen 14 dagen genezen van corona?

  • Heeft één van uw huisgenoten het corona virus of bent u de afgelopen 14 dagen in contact geweest met iemand die u denkt corona te hebben. 

  • Bent u in thuisquarantaine omdat u in direct contact bent geweest met iemand waarbij het corona virus is vastgesteld. 

Indien ik (uw nagel styliste) zelfbenoemde klachten heb, houd ik mij het recht de afspraak van mijn kant te annuleren.

Anderhalf meter afstand & bescherming

Omdat het houden aan de anderhalf meter afstand tijdens de behandeling en in een salonruimte van 8m2 niet mogelijk is draag ik (uw nagelstyliste) naast een mondkapje, handschoenen en (wegwerp) short als extra bescherming tegen Covid-19 een face shild. Om die reden is het dragen van een mondkapje door de klant niet verplicht. Zelf kunt u natuurlijk een mondkapje (zelf mee brengen) dragen. Moet u tijdens de behandeling hoesten en/of niezen, doe dat dan in een papieren zakdoekje of tussen de elle boog. Verder vraag ik u en aanwezige huisgenoten zich wel te houden aan de anderhalf meter afstand. 

**aangepast op 26 oktober 2021