Algemene tips & adviezen voor onderhoud van de natuurlijke en kunstnagels 

 • Voedt uw nagels minimaal 3 x per dag met een voedende nagelriem olie. Dit om uitdroging van de nagels te voorkomen. Ook zorgt dagelijks oliën voor flexibiliteit en stevigheid van de nagels. Ook de kunstnagels.   

 • Vijl altijd uw nagels. Knippen zorgt ervoor dat de lagen van de natuurlijke nagel gaan splijten (onycholisis) en zorgt ook voor barsten in de kunstnagels 

 • Werk of tuinier ALTIJD met handschoenen. Dit om nagel bacteriën en/of - schimmel te voorkomen

 • Gebruik uw nagels niet als gereedschap. Zo geniet u langer van uw Kunstnagels,  Shellac of Gel polish. 

 • Merkt u dat u uw nagels veel stoot, dan is dit is een teken dat de nagels te lang zijn. Laat ze inkorten door uw nagelstyliste. 

Algemene tips & adviezen voor het zelf verwijderen van de kunstnagels indien de mogelijkheid om dit te laten doen door een nagelstyliste niet mogelijk is. 

Shellac /Gel polish 

 • Draag Shellac of Gel polish nooit langer dan aanbevolen. Hierdoor wordt het vocht tussen de nagels langer vastgehouden wat kan leiden tot oppervlakkige schimmels (WSO) op de natuurlijke nagels. Dit is te herkennen aan oppervlakkige vochtige witte plekjes op de nagelplaat. 

Voor het verwijderen heeft CND™ een "Home Removal Kit" samengesteld met offly fast product remover en wraps waarmee je de Shellac / Gel polish op een veilige manier kunt verwijderen. In de kit zit ook een flesje verzorgende nagelriem solar olie van 3,7 ml om de nagels te hydrateren voor de juiste vocht balans.

Zie link voor instructies: 

Removal CND Shellac

Removal CND Creative Play Gel Polish


IBX Boost/ Rubberbase/ Brush on Fiber

Het verwijderen van IBX Boost, Rubberbase en Brush on fiber vergt iets meer tijd en dus geduld. Het afweken duurt wat langer met cosmetisch aceton. Aceton droogt de nagels uit, daarom is het van belang de nagels daarna goed te voeden met een voedende olie om het uitdrogen op te heffen. 

Kunstnagels: Acryl, Gel of AcrylGel

 • Om de flexibiliteit van de nagels te behouden adviseer ik de nagels te verzorgen met een voedende nagelriem olie. 
 • Laat uw kunstnagels na 3 maximaal 4 weken bijwerken. Dit om te verre uitgroei van de kunstnagels te voorkomen. Door de druk aan de voorzijde van de nagels verliest de kunstnagels zijn balans en kan voor lucht zorgen. Lucht in kunstnagels kan een broeiplek zijn voor bacteriën. Dus NOOIT lijmen!

 • Worden de nagels te lang, kort ze dan in met een kunstnagelvijl.

Acryl nagels  

 • Zijn semipermanente nagels met een hoge hechtingswaarde die net als rubberbase en Brush on fiber verwijderd kunnen worden met cosmetisch aceton. Om uitdroging van de nagels te voorkomen kunt u de nagels tijdens en na het afweken voeden met een voedende nagelriem olie. 

 Gel & AcrylGel nagels 

 • Zijn permanente nagels met een hoge hechtingswaarde. Deze producten worden uitgehard onder een UV of Led Lamp en kunnen niet afgeweekt worden. Bij sprake van lucht in de nagels kunt u deze weg vijlen door de vijl plat op de plek - net voor de lucht - te leggen en zo dun mogelijk te vijlen. Het luchtplekje springt er vanzelf af. 

   


Betekenis woorden:

Onycholisis = loslating van de nagellagen