• Word klant van De Salon en verdien punten om korting te krijgen op een product of Nail art
  • Schrijf u in voor De Salon nieuwsbrief en/of breng een nieuwe klant aan en ontvang extra Nagelpunten

Nagelverlenging (salonlengte)

Bij salon lengtes worden de nagels tot 75% verlengd.

Is de verlenging langer dan het nagelbed dan is er geen evenwichtsbalans. Hierdoor komt er druk op de nagels aan de vrije rand en is de kans op lifting (het loslaten van de kunstnagels) rondom de nagelriemen en zijwallen en het stoten van de nagels erg groot. 

Wilt u nagels met een extreme lengte, denk hierbij aan een stiletto of Coffin nagel. Dit zijn nagelvormen met een verlenging van meer dan 75% 

Let op! Nagels met extreme lengte vallen buiten garantie. 

Een nagelverlenging kan zowel met Acryl, Gel, AcrylGel maar nu ook met BiaB 

Maar wat is het verschil?

De één is een hard product dat beter geschikt is voor de normale tot stevige nagel. En de ander een fexibel product dat geschikt is voor wat dunnere flexibele nagels. Welk product ik als uw nagelstyliste zal adviseren is natuurlijk afhankelijk van vele factoren zoals type nagel of werkzaamheden. 

Hieronder een kort uitleg van de verschillende behandelingen: 

Acrylnagels

Acrylnagels worden van een bolletje poeder (acryl) met een vloeistof (Liquid)  gevormd en gestileerd tot een nagel.  Na het stileren van de nagels worden de nagels in overleg met u als klant in de juiste vorm en lengte gevijld.

Acrylnagels zijn in tegenstelling tot Gelnagels minder flexibel. Gaat dus bij een stoot minder mee, en kan dus eerder voor nagelschade zorgen. 

Acrylnagels zijn geschikt voor klanten met normale tot stevige nagels. 


Gelnagels? 

Gelnagels worden van een stroperige substantie gevormd en gestileerd tot een nagel die uithardt onder een UV of led lamp. Ook bij Gelnagels word er in overleg met de klant een vorm en lengte bepaald. 

Gelnagels zijn in tegenstelling tot acrylnagels flexibeler en oogt natuurlijker. Gelnagels zijn beter geschikt voor de wat zachtere nagels. o.a. nagelbijters. 

In de salon wordt er gewerkt met CND™ Brisa Gel, een gel dat hypoallergeen is. Hypoallergeen wil zeggen dat de kans op een allergie dus heel klein is. 


Wat is AcrylGel?

AcrylGel is een nieuw kunstnagelsysteem op gebied van kunstnagel technieken. De dikke alles in één gel heeft de stevigheid van Acryl, maar de flexibiliteit van Gel. Acrylgel is geurloos en geeft geen hitte reactie in de uv en/of led lamp waarmee deze uitgehard dient te worden.  

Om uw eigen nagels te verzorgen en om de kunstnagel flexibel te houden word het gebruik van nagelriem olie geadviseerd. 

Merk afhankelijk benamingen: PolyGel; FuSionGel, AcrylGel, PowerGel


 CND PlexiGel BIAB Nails (NEW)

Op 4 & 5 oktober 2020 lanceerde CND™ na 3 jaar Laboratorium onderzoeken CND™ PlexiGel. Een nieuw kunstnagelsysteem BIAB (Brush in a Bottle) dat bestaat uit een 2 delig systeem (Builder & Shaper) met een bonder dat zorgt voor een super hechting en een topcoat voor hoogglans. 

Met de shaper is het mogelijk gescheurde nagels te repareren maar kan ook als basis laag gebruikt worden om de natuurlijke nagels te verstevigen of als extra basis laag onder CND™ Shellac of Gel polish.

Met de Builder kan er een mooie verlenging gemaakt worden of de natuurlijke nagels kan extra verstevigd worden als de Shaper onvoldoende versteviging bied. Welk systeem toegepast kan worden is net als bij Acryl, Gel en AcrylGel afhankelijk van elk type nagel. 

CND™ PlexiGel heeft een goede hechting met een draagbaarheid van 3 weken en afweekbaar en kan daarom goed gecombineerd worden met CND™ Shellac.   

** Niet geschikt voor klanten met een Acrylaten allergie