Wat is IBX? 

De IBX-behandeling is een innovatieve nagelversterkende procedure die is ontworpen om natuurlijke nagels te herstellen en te versterken. IBX dringt diep door in de nagelstructuur, vult scheurtjes en oneffenheden op, en creëert een sterke hechting tussen de nagellagen.

IBX is geen kunstnagel maar een tweedelig systeem dat beschadigde nagels van binnenuit herstelt en versterkt. Bovendien biedt het bescherming aan natuurlijke nagels onder verschillende soak-off producten. De versterkte nagels bevorderen een betere hechting van kunstnagels zoals Shellac, Gellak, IBX Boost en Rubberbase, waardoor de duurzaamheid van het gekozen product wordt verlengd. Het is een doeltreffende oplossing voor het verbeteren van zowel de natuurlijke nagels als de hechting van kunstnagels.

De behandeling is met name effectief bij beschadigde nagels door regelmatige blootstelling aan nagelproducten of andere externe factoren. IBX helpt ook bij het voorkomen van splijten en breken van de nagels, waardoor ze gezonder en sterker worden. 

 

Wat doet IBX? 

Nagelplaat bestaat uit keratine lagen. Deze lagen zijn niet aan elkaar gesloten. IBX vult de open ruimte die tussen deze lagen zit op. Daarna wordt IBX uitgehard en hecht zich aan elkaar vast, dus niet aan de keratine lagen. Hierdoor wordt de nagelplaat steviger en minder kwetsbaar voor beschadigingen en behoud de nagel zijn flexibiliteit en stevigheid. 

Voor wie is IBX? 

IBX is geschikt voor mensen met verschillende nagelproblemen en behoeften. Het is met name gunstig voor:

  1. Beschadigde Nagels: Voor degenen wiens natuurlijke nagels beschadigd zijn door bijvoorbeeld scheuren, splijten of dunne nagels, broze nagels 
  2. Voorbereiding op Kunstnagels: Als een voorbereidende behandeling om de natuurlijke nagels te versterken en een betere hechting van kunstnagels mogelijk te maken. 
  3. Langdurig gebruik van Soak-off Producten: Voor mensen die regelmatig gebruikmaken van soak-off producten zoals Shellac, Gellak, IBX Boost, en Rubberbase, om de nagels te beschermen en versterken.
  4. Algemene Nagelverzorging: Als een onderdeel van algemene nagelverzorging, vooral voor degenen die streven naar gezondere en sterkere natuurlijke nagels.

 

Hoe vaak IBX? 

IBX begint met een initiële kuur van 3 opeenvolgende weken, bekend als de "kickstart". Na deze fase wordt de frequentie van de behandeling aangepast op basis van de conditie van de nagels. Over het algemeen kan dit variëren tussen 2 tot 3 weken, afhankelijk van de behoefte van de nagels. Een IBX-behandeling is inclusief manicure wat bijdraagt aan een algehele verzorging van de nagels.