Anatomie van de natuurlijke nagels 

De natuurlijke nagel is net als de huid opgebouwd uit keratine cellen die vanuit de Matrix (kiem van de nagels) naar boven worden geduwd. Dit proces gaat 24 uur door. Als de cellen naar boven groeien verliezen ze hun vocht en is het daarom heel belangrijk deze te blijven voeden met een voedende nagelriem olie. 

Afwijkingen aan de nagels kunnen duiden op een ziekte, medicijn gebruik of een eerder trauma (bv. Ongeluk aan de vinger) maar kunnen ook aangeboren zijn. 

Afwijkingen en schade aan de Matrix kunnen niet meer hersteld worden. Dit is ook de reden dat er zorgvuldig moet worden omgegaan met de 4 beschermers van de matrix (hyponichium, cuticle en de twee zijwallen) omdat ze ons beschermen tegen pathogenen, bacteriën en virussen in en om de nagel unit. 

Met alle kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn cursus over de opbouw en het ontstaan van de natuurlijke nagels en mijn ervaring als nagelstyliste sinds 2004 kan ik u voorzien van het juiste advies met betrekking tot het verzorgen van de nagels en beschermen van de matrix. 

Wilt u weten hoe u uw nagels het beste kan verzorgen, of wilt u een afspraak maken voor een manicure en/of kunstnagel behandeling? Neem dan contact met mij of boek zelf uw afspraak in. 

 

Pathologie / Nagelziekten 

Aan de natuurlijke nagels kunnen allerlei nagelziekten ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nagel bacteriën of nagelschimmel. Zelfs een acrylaten allergie zou door verkeerd gebruik van één van de producten (hetzij door uzelf of door een nagelstyliste) opgebouwd kunnen worden. Het laatste ligt niet aan de kunstnagel zelf, maar aan een ingrediënt in het product.  

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen in de salon kunnen deze nagelziekten niet altijd voorkomen worden.

Dit kan natuurlijk ook buiten de salon ontstaan door gebruik van vloeistoffen met chemicalien.

Daarom mijn advies de nagels te blijven oliën met een voedende nagelriem olie en handschoenen te dragen tijdens het tuinieren en schoonmaken met chemische producten. 

 

Onychopthatie / Nagelaandoeningen